Το Φεστιβάλ Yachting & Θαλάσσιου Τουρισμού

Το φεστιβάλ Yachting & Θαλάσσιου Τουρισμού, το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ελληνικών Επαγγελματικών Σκαφών (SITESAP) και ο Όμιλος Mact Media, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά την περασμένη Πέμπτη. Έλαβε χώρα στη Μαρίνα Αλίμου, στην παράκτια νοτιοανατολική Αθήνα.

Η Μαρίνα Αλίμου είναι μια από τις μεγαλύτερες της χώρας. Αγκυροβόλιο για ένα μεγάλο αριθμό από επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, είναι μια από τις πέντε μαρίνες της χώρας που προορίζονται για ιδιωτικοποίηση. H Μαρίνα Αλίμου έχει εγκαταστάσεις ντους, W.C., γραφείο πληροφοριών, λιμενική αστυνομία, καφέ-σνακ μπαρ, καθώς και διάφορα κοντινά σούπερ μάρκετ (με δυνατότητα παράδοσης προμηθειών στο σκάφος). Υπάρχει παροχή νερού για τα σκάφη μπροστά σε κάθε θέση. Το καύσιμοπαρέχεται από μίνι δεξαμενόπλοια.

Οι ιστιοπλόοι που σκέφτονται να ελλιμενιστούν στη Μαρίνα Αλίμου πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι υπάρχουν γραμμές πρόσδεσης, κάτι που κάνει περιττή τη χρήση άγκυρας. Η μαρίνα είναι προστατευμένη από όλους τους ανέμους και σηματοδοτείται από τους Fl.G.3s9M και Fl.R.3s9M.

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ελληνικών Επαγγελματικών Σκαφών (SITESAP) ιδρύθηκε το 1996, για να εκπροσωπήσει τους επαγγελματίες ιδιοκτήτες σκαφών χωρίς πλήρωμα και να προωθήσει την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία. Σήμερα αντιπροσωπεύει περίπου 500 μέλη και 1300 επαγγελματικά σκάφη μέχρι 20 μέτρα μήκος. Εκπροσωπείται σε όλη την Ελλάδα από επιλεγμένα μέλη.

Αυτά τα επαγγελματικά ιστιοφόρα αποτελούν σήμερα τον κύριο στόλο του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα, προσελκύοντας πολλούς τουρίστες από όλο τον κόσμο και υποστηρίζοντας οικονομικά ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων σε μικρά και ξεχασμένα νησιά.

Όλοι οι επαγγελματίες μέλη του Συλλόγου προσπαθούν σκληρά, για να διατηρήσουν την Ελλάδα ως κορυφαίο προορισμό θαλάσσιου τουρισμού, προτείνοντας εναλλακτικές διακοπές, φιλικές προς το περιβάλλον. Για να προωθήσει δυναμικά το ελληνικό Yachting σε όλο τον κόσμο, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ελληνικών Επαγγελματικών Σκαφών διοργανώνει συνεχώς δημόσιες εκδηλώσεις και παρεμβαίνει στις τοπικές και εθνικές αρχές για την προώθηση των συμφερόντων των μελών του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν τους διοργανωτές για λεπτομέρειες στο (+30) 2110129575 ή να στείλουν email στο yachtingfestivals@yachtingfestivalsathens.com.