Τα ιστιοφόρα τύπου mythos μπορούμε να τα βρούμε σε διάφορες τιμές ανάλογα με το μήκος τους, τις ανέσεις τους και τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να φιλοξενήσουν στις καμπίνες τους.

Ένας από τους πολλούς τύπους mythos ξεπερνάει σε μήκος τα 26m.Το ιστιοφόρο αυτό κατασκευάστηκε από την εταιρεία technema το 2009.

Στο εσωτερικό του ο επισκέπτης μπορεί να μείνει σε ένα από τα τέσσερα δωμάτια στη σουίτα. Ακόμα υπάρχει μία αίθουσα VIP και δύο ακόμα δίδυμες καμπίνες. Ο αριθμός των ατόμων που μπορεί να φιλοξενήσει είναι 10 και μπορεί να μεταφέρει τέσσερα πληρώματα έτσι ώστε η εμπειρία ενός θαλάσσιου ταξιδιού να παραμείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη του ταξιδιώτη.

Στο εσωτερικό του βρίσκονται και αίθουσες ψυχαγωγίας για οικογένειες και φίλους. Δεν θα μπορέσει κανείς να παραλείψει και τις ανέσεις που απολαμβάνει ο ταξιδιώτης όπως ο κλιματισμός και η σύνδεση internet. Η ταχύτητα του ξεπερνάει τους 29 κόμβους και οι δεξαμενές του χωρούν 9.900 λίτρα καυσίμου και προσφέρουν μεγάλη αυτονομία. Την περίοδο υψηλής ζήτησης η ενοικίαση του για μία εβδομάδα αγγίζει τα 42.000 ευρώ, ενώ για την περίοδο χαμηλής ζήτησης η ενοικίαση του για μία εβδομάδα κοστίζει 37.000 ευρώ. Για τους χειμερινούς μήνες, η εβδομαδιαία χρέωση κοστίζει 37.000 ευρώ.

Στην ιστοσελίδα του σκάφους , ο χρήστης μπορεί να βρει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους προορισμούς τον ενδιαφέρουν, καθώς επίσης και να ενημερωθεί για διάφορα events.

Ο μικρότερος τύπος Mythos έχει μήκος 18 μέτρα, και το πλήρωμά του αποτελείται μόνο από δύο άτομα. Μπορεί να φιλοξενήσει στις τέσσερις καμπίνες του μέχρι 8 ανθρώπους και η μέγιστη ταχύτητά του δεν ξεπερνά τους 10 κόμβους με την ιπποδύναμη των 160 ίππων.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει όλες τις ανέσεις μιας πολυτελούς καμπίνας, αλλά και να ασχοληθεί με το ψάρεμα καθώς υπάρχει όλος ο εξοπλισμός ενός ερασιτέχνη ψαρά. Στην ιστοσελίδα του σκάφους μπορεί κανείς να αναζητήσει πληροφορίες για τα ταξίδια που οργανώνει η εταιρεία charterworld, και να βρει ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό από το εσωτερικό του σκάφους και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.