Ιστιοπλοϊκές διακοπές στην Ελλάδα. Απόμερες παραλίες και μυστικοί όρμοι με διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε.

Η ιστιοπλοΐα στην Ελλάδα είναι ένα μαγικό ταξίδι στις θάλασσες της ιστορίας και των αρχέγονων μύθων. Νησιά και βραχονησίδες παρελαύνουν μπροστά σας, με τα σμαραγδένια νερά και τις θαλάσσιες σπηλιές τους. Τα κύματα και η θαλάσσια αύρα φέρνουν μαζί τους μυθολογικές και ιστορικές μνήμες, από το Νηρέα, το θεό της θάλασσας με τις πενήντα κόρες που ζουν στα βάθη του Αιγαίου ή τον Ποσειδώνα, αδελφό του Δία, και τις γοργόνες. Το ελληνικό φως χαϊδεύει την ακτογραμμή. Ζήστε τον μύθο σας στα ελληνικά νερά.

Κάθε καλοκαίρι ο άνεμος είναι πιστός στο ραντεβού του με τους ιστιοπλόους στις ελληνικές θάλασσες. Οι εποχιακοί βόρειοι άνεμοι που ονομάζονται «μελτέμια», φυσάν στο Αιγαίο από το Μάη μέχρι τον Σεπτέμβρη και έχουν συνήθως ένταση πέντε με επτά μποφόρ. Είναι η αιτία που οι kitesurfers και οι windsurfers συρρέουν κατά δεκάδες χιλιάδες στην Ελλάδα το καλοκαίρι, ενώ αποτελούν μαγνήτη για τους ιστιοπλόους και κάνουν κοντινότερες τις αποστάσεις μεταξύ των ελληνικών νησιών. Για τον λόγο αυτό οι περισσότεροι ιστιοπλοϊκοί αγώνες, όπως η Ρεγκάτα Αιγαίου, το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου, το Κύπελλο Κρήτης και το Κύπελλο Ρόδου, διεξάγονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Έμπειροι, επιδέξιοι και τολμηροί ιστιοπλόοι από όλο τον κόσμο διαγωνίζονται και ανταμείβονται με μια μοναδική εμπειρία.

Τα ελληνικά νησιά προσφέρουν ατελείωτες εμπειρίες. Είναι τόσο κοντά, τόσα πολλά, και όμως τόσο διαφορετικά μεταξύ τους. Ανακαλύψτε παρθένες παραλίες, κρυμμένους ορμίσκους, θαλάσσιες σπηλιές, νησίδες. Επισκεφθείτε γραφικά λιμάνια, ηφαίστεια, θαλάσσια πάρκα, εντυπωσιακά ακρωτήρια, αρχαίες πόλεις, φάρους. Παίξτε με τα δελφίνια και ακολουθήστε τα ίχνη των χελωνών caretta caretta στην άμμο. Μαγειρέψτε στο σκάφος, οργανώστε ένα μπάρμπεκιου σε ένα ακατοίκητο νησάκι. Γιορτάστε το γάμο, το μήνα του μέλιτος ή την επέτειό σας στη θάλασσα. Απολαύστε την εμπειρία της ιστιοπλοΐας από νησί σε νησί. Γνωρίστε αυτά τα μοναδικά νησιά του Αιγαίου, με τους φιλόξενους ανθρώπους, τα γραφικά χωριά, τη διαφορετική φύση και τις αυθεντικές γεύσεις.