Θαλάσσια σπορ στα ελληνικά νησιά!

Κάθε χρόνο, χιλιάδες λάτρεις των θαλάσσιων σπορ από όλο τον κόσμο, επιλέγουν την Ελλάδα και τα νησιά της για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Το φυσικό τοπίο της χώρας μας είναι ιδανικό για πολλές συναρπαστικές θαλάσσιες δραστηριότητες.

Η ιστιοπλοΐα είναι ένα πολύ διαδεδομένο καλοκαιρινό άθλημα, και το Αιγαίο πέλαγος αποτελεί πρόσφορο πεδίο για όλους τους λάτρεις της. Απόλυτη αίσθηση ελευθερίας, καθώς το ιστιοπλοϊκό σχίζει τα νερά. Δροσερός αέρας και χαλάρωση, μια αίσθηση ζωντάνιας και απίστευτης ευεξίας. Αλλά τίποτα δεν τελειώνει εκεί! Για τους πιο περιπετειώδεις και έμπειρους αθλητές, κάθε χρόνο γίνονται ιστιοπλοϊκοί αγώνες, όπως το κύπελλο Κρήτης και Ρόδου ή ακόμα και οι διεθνείς αγώνες Κυκλάδων! Σε αυτές τις εκδηλώσεις, εκτός από την έξαρση αδρεναλίνης, σε κάθε στάση των ιστιοπλοϊκών περιμένουν γιορτές και κεράσματα από τους φιλόξενους κατοίκους των νησιών!

Οι καταδύσεις είναι ένα ακόμη δημοφιλές σπορ με τα Επτάνησα, τον ιδανικό προορισμό για τους οπαδούς των καταδύσεων. Η Λευκάδα, η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα, εκτός από νησιά συγκλονιστικής ομορφιάς, που συνδυάζουν συγκλονιστικά πράσινα τοπία πυκνής βλάστησης με παραδεισένιες παραλίες κορυφαίων προδιαγραφών, φιλοξενούν κάθε χρόνο, εκατοντάδες δύτες που επιθυμούν να επισκεφτούν τα ναυάγιά τους. Υποθαλάσσιες σπηλιές, θαλάσσια χλωρίδα και η ανακάλυψη του υδάτινου κόσμου! Το σπορ δεν απευθύνεται μόνο στους έμπειρους! Σε όλα αυτά τα νησιά, μπορεί να βρει κανείς σχολές και καταδυτικά κέντρα, στα οποία έμπειροι, διπλωματούχοι εκπαιδευτές θα καθοδηγήσουν με χαρά, κάθε επίδοξο δύτη στον υπέροχο κόσμο των καταδύσεων!

Το θαλάσσιο σκι, είναι επίσης κορυφαίο άθλημα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες! Το γυναικείο κοινό συνηθίζει να το προτιμά, μιας και απαιτεί ευελιξία και ισορροπία! Τρομερά διασκεδαστικό, δίνει μια δόση αδρεναλίνης και το κυριότερο, μπορεί κανείς να το κάνει σε οποιαδήποτε οργανωμένη παραλία! Δεν χρειάζεται να πάει κανείς μακριά. Στην Βάρκιζα και στην Βουλιαγμένη υπάρχουν εκπαιδευτές που προσφέρουν μαθήματα και συμβουλές για τους αρχάριους! Οι προχωρημένοι, εμπλουτίζουν την βόλτα με φιγούρες και εντυπωσιακά ακροβατικά πάνω από το νερό!