Η Ελλάδα είναι το τέλειο μέρος για μια ονειρεμένη θαλάσσια εκδρομή, με φόντο καθάριες θάλασσες και εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα. Τα χιλιάδες νησιά και βραχονησίδες της δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις, καθώς αποτελούν σημείο αναφοράς για τους ιστιοπλόους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μπορείτε να τις εξερευνήσετε με ιστιοφόρο ή cruiser, με ένα απλό καΐκι ή με ένα zodiac με ισχυρή μηχανή – σε εσάς εναπόκειται να αποφασίσετε. Οι έρημες παραλίες που δεν μπορούν να προσεγγιστούν με άλλο τρόπο, παρά μόνο με σκάφος, αφθονούν. Ο θαλάσσιος τουρισμός έχει μια δική του, μοναδική και ιδιαίτερη γοητεία, καθώς φέρνει στη μνήμη την πρωταρχική ανάγκη του ανθρώπου να επιστρέψει στις ρίζες του.

Δεκάδες εταιρείες ενοικιάζουν αυτή την στιγμή σκάφη αναψυχής. Γνωστές για την προσήλωση στον στόχο τους και την επαγγελματική πείρα τους τους, προτείνουν σχέδια για μοναδικές και πρωτότυπες διακοπές, για ασφαλείς, οικονομικές και αξέχαστες, για εσάς που θα πάρετε τη μεγάλη απόφαση να ζήσετε το ελληνικό καλοκαίρι στο έπακρο, παρέα με τους φίλους ή την οικογένειά σας. Τα πελάγη της Ελλάδας, με τις αναρίθμητες ομορφιές τους, έχουν κάνει το yachting πολύ δημοφιλές, τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους επισκέπτες.

Μια διαδρομή στα γαλήνια ελληνικά πελάγη, με δικό σας ή νοικιασμένο σκάφος, σας προσφέρει την δυνατότητα να ταξιδέψετε ανάμεσα σε πανέμορφες συστάδες νησιών, να ρίξετε άγκυρα σε φυσικά λιμάνια, να εξερευνήσετε δύσβατες παραλίες και να κάνετε το μπάνιο σας σε εξαιρετικές συνθήκες, σε πεντακάθαρα, διάφανα νερά.

Ταξίδι με ιδιωτικό σκάφος (νηολογημένο εκτός Ελλάδας)

Πριν φθάσετε στην Ελλάδα με δικό σας σκάφος που έχει νηολογηθεί εκτός Ελλάδας, θα πρέπει να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τους ισχύοντες βασικούς κανονισμούς σχετικά με την είσοδο και την έξοδο, καθώς και τις απαιτούμενες διατυπώσεις.

Κατά τη ναύλωση ενός σκάφους, πρέπει να ξέρετε:

– Εάν θέλετε να νοικιάσετε το σκάφος με πλήρωμα ή χωρίς πλήρωμα.

– Τον αριθμό των ατόμων που θα επιβιβαστούν

– Τις ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης και τις ημέρες του ναύλου

-Το λιμάνι αναχώρησης.