Μπορεί κανείς να φανταστεί την Ελλάδα χωρίς τα νησιά της; Αδύνατον, καθώς ο ελληνικός χώρος έχει πάνω από 6000 νησιά και νησίδες! Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι, από όλα αυτά τα νησιά της ελληνικής επικράτειάς, μόλις 227 είναι κατοικημένα. Αν προτιμάτε νησιά λιγότερο κοσμοπολίτικα, ήσυχα ή ξεχασμένα, μόνο με ένα ιστιοπλοϊκό ή με ένα γιοτ θα μπορέσετε να απολαύσετε την ανείπωτη ομορφιά τους.

Αν σας αρέσει η περιπέτεια, τότε σίγουρα το yachting είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Στα πελάγη της Ελλάδας κρύβονται μικροί επίγειοι παράδεισοι, που είναι προσβάσιμοι μόνο με σκάφη. Παραλίες απομονωμένες και μυστικές, κόλποι κρυφοί, θαλασσοσπηλιές, βραχονησίδες και παντού το απέραντο γαλάζιο των ελληνικών θαλασσών. Ανακαλύψτε ομορφιά ανέγγιχτη από τον μαζικό τουρισμό, κρυστάλλινα νερά και παραλίες ειδυλλιακές που θυμίζουν καρτ-ποστάλ. Χαρείτε τη μοναδικότητα όλων αυτών των νησιών, μακριά από τα πλήθη και γίνετε εσείς ένας από τους λίγους εξερευνητές τους. Τα νησιά αυτά προσφέρουν συγκλονιστικές, αυθεντικές εμπειρίες. Ανέγγιχτα από τη φασαρία των τουριστών, πολλά ελληνικά νησιά αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για όσους θέλουν να γνωρίσουν την φημισμένη ελληνική φιλοξενία και το πηγαίο χαμόγελο των κατοίκων των νησιών. Μπορεί τα νησιά αυτά να είναι μικρά, αλλά οι καρδιές των κατοίκων τους είναι μεγάλες.

Αδιαμφισβήτητα, ένα τέτοιο, διαφορετικό ταξίδι δεν προσφέρει μόνο στιγμές χαλάρωσης και περιπέτειας. Είναι ένα ταξίδι στην ιστορία της Ελλάδας, από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα. Πολλοί από τους αρχαιότερους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς αναπτύχθηκαν σε αυτά τα νησιά, με αποτέλεσμα οι περιοχές αυτές να χαρακτηρίζονται από αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους με μοναδικά ευρήματα, αξιοσημείωτη αρχιτεκτονική που άντεξε στο πέρασμα των αιώνων και ήθη και έθιμα που μπλέκουν εποχές και πολιτισμούς.

Υπάρχουν άραγε καλύτερες διακοπές από αυτές; Τα μικρότερα ή λιγότερο γνωστά ελληνικά νησιά –τόσα πολλά, τόσο κοντινά, τόσο διαφορετικά− κρύβουν εκπλήξεις στους λίγους και εκλεκτούς που θα τολμήσουν να τα επισκεφτούν. Η αμόλυντη, ατόφια ομορφιά τους δεν μπορεί να αφήσει κανένα ασυγκίνητο. Αν και σε εσάς αρέσουν οι εναλλακτικές διακοπές, τότε σας προκαλούμε να το τολμήσετε!